Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Sałatka chrupiąca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zestawienie chrupkości kapusty pekińskiej z pozostałymi składnikami daje fantastyczny efekt smakowy.

Sałatka chrupiąca

Składniki:

Sałatka chrupiąca

 

  • 1 pierś z kurczaka (pieczony, smażony lub gotowany)
  • ¼ długiego ogórka
  • ½ czerwonej papryki surowej
  • ½ puszki kukurydzy konserwowej
  • kawałek kapusty pekińskiej (ok. 2 szklanek drobno usiekanej)
  • majonez (ok. 3 łyżek)
  • sól
  • pieprz mielony

 

Sposób przygotowania:

Sałatka chrupiąca
Kapustę drobno posiekać w paseczki. Ogórka pokroić w cienkie słupki, a paprykę w paski. Kurczaka poprzekrawać w drobne kawałki. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać majonez. doprawić solą i pieprzem