Klaud922

Klaud922

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Sałatka do dań mięsnych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna sałatka do dań (nie tylko) mięsnych.

Sałatka do dań mięsnych Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka do dań mięsnych

 

  • pół kapusty pekińskiej
  • 2 ogórki kiszone
  • puszka kukurydzy
  • 2 jajka
  • 200 gram szynki konserwowej
  • sól
  • pieprz
  • majonez

Sposób przygotowania:

Sałatka do dań mięsnych
Kapustę kroimy w drobne paseczki i wrzucamy do miski. Od razu doprawiamy ją solą i pieprzem. Odstawiamy. Następnie 200 gram szynki kroimy w kostkę i dodajemy do miski z kapustą pekińską. Kukurydzę odcedzamy z wody i dodajemy do miski ze składnikami. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy na większą kostkę i dodajemy do miski. Ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę i dajemy do osobnej miseczki, aby "odszedł" od nich nadmierny kwaśny sok. Jeżeli jest taka potrzeba, ponownie doprawiamy. Dodajemy majonez według uznania. Odcedzamy ogórki z "soku" i dodajemy do miski. Mieszamy. Smacznego!
Sałatka do dań mięsnych
Należy pamiętać, aby posolić pokrojoną sałatę od razu, jak znajdzie się w misce.
Sałatka do dań mięsnych
Tak wygląda sałatka przed dodaniem ogórków kiszonych.
Sałatka do dań mięsnych
Należy pamiętać, aby odcedzić ogórki z kwaśnego soku!