Sposób przygotowania:
Sałatka do kolacjiETAP 1:
Sałatę lodową rwiemy na kawałki do miski.
ETAP 2:
Filet z kurczaka prędzej gotujemy w bulionie do miękkości. Studzimy go.
Zimny filet kroimy w większą kostkę i dodajemy do sałaty.
ETAP 3:
Pomidorki koktajlowe myjemy i osuszamy, następnie kroimy je na ćwiartki.
ETAP 4:
Ogórki konserwowe dodajemy do składników sałatki. Wszystko razem mieszamy. Składniki przekładamy do większej szklanej miski.
ETAP 5:
W wysokim pojemniku blendujemy jogurt grecki z obranym czosnkiem na sos.
ETAP 6:
Jajka (gotujemy je prędze na twardo) obieramy ze skorupek i kroimy na ćwiartki. Układamy je na wierzchu sałatki. Następnie całość polewamy przygotowanym sosem czosnkowym. Dekorujemy natką.