jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Śledzie z czerwoną papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Śledzie z papryką to pomysł na szybką w przygotowaniu sałatkę. Powstaje prosto, szybko, a do tego fajnie smakuje. Cóż więcej potrzeba?

Śledzie z czerwoną papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śledzie z czerwoną papryką

SKŁADNIKI

  • 10 filetów śledziowych w oleju,
  • 1 mała czerwona cebula,
  • 6 połówek marynowanej papryki czerwonej,
  • Sól, pieprz do smaku,
  • 4-5 łyżek majonezu,
  • Rozmaryn do dekoracji

Sposób przygotowania:

Śledzie z czerwoną papryką

ETAP 1

Śledzie z czerwoną papryką
na papierowym ręczniku odsączamy ryby

Ryby wyjmujemy z oleju. Nadmiar tłuszczu odsączamy na papierowym ręczniku.

ETAP 2

Śledzie z czerwoną papryką
ryby kroimy na kawałki

Tak przygotowane filety kroimy pod skosem na mniejsze kawałki.

ETAP 3

Śledzie z czerwoną papryką
dowolnie kroimy paprykę:w paski lub kostkę

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Paprykę kroimy w kostkę lub w cienkie paseczki.

ETAP 4

Śledzie z czerwoną papryką
składniki sałatki łączymy ze sobą

Tak przygotowane składniki sałatki umieszczamy w misce. Dodajemy do nich majonez oraz przyprawy do smaku. Całość mieszamy i gotowe. Przed podaniem dekorujemy np. rozmarynem.