Sposób przygotowania:
Sałatka ryżowa z gwiazdkami
Zagotować wodę osolić włożyć 2 woreczki ryżu i gotować na małym ogniu według przepisu na opakowaniu Ryż po ugotowaniu odsączamy jeszcze ciepły wyjmujemy z woreczków dodajemy przyprawę do sałatek albo czubricę zieloną lekko mieszamy i studzimy.
Odsączamy z zalewy tuńczyka. Korniszony ,paprykę marynowaną kroimy w kostkę cebulę też kroimy. Kukurydzę odsączamy.
Do zimnego ryżu dodajemy przygotowane warzywa i odsączonego tuńczyka dodajemy trochę pieprzu i majonez mieszamy.
Górę sałatki dekorujemy dowolnie.
Ja powycinałam gwiazdki z ugotowanego buraka i różyczkami z pure ziemniaczanego.
POLECAM!!!
Odsączamy z zalewy tuńczyka. Korniszony ,paprykę marynowaną kroimy w kostkę cebulę też kroimy. Kukurydzę odsączamy.
Do zimnego ryżu dodajemy przygotowane warzywa i odsączonego tuńczyka dodajemy trochę pieprzu i majonez mieszamy.
Górę sałatki dekorujemy dowolnie.
Ja powycinałam gwiazdki z ugotowanego buraka i różyczkami z pure ziemniaczanego.
POLECAM!!!
gusia1000