Sposób przygotowania:
Sałatka gyros
Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, przyprawić przyprawą gyros i usmażyć na złoty kolor.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę osączyć, ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Kapustę umyć i drobno posiekać.
W misce układać: usmażonego kurczaka, na niego wyłożyć pokrojoną czerwoną cebulę. Na to wyłożyć keczup. Na keczup wyłożyć odsączoną z zalewy kukurydzę, a na nią ogórki konserwowe. Posmarować majonezem, a na majonez wyłożyć posiekaną kapustę.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę osączyć, ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Kapustę umyć i drobno posiekać.
W misce układać: usmażonego kurczaka, na niego wyłożyć pokrojoną czerwoną cebulę. Na to wyłożyć keczup. Na keczup wyłożyć odsączoną z zalewy kukurydzę, a na nią ogórki konserwowe. Posmarować majonezem, a na majonez wyłożyć posiekaną kapustę.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.