Sposób przygotowania:
Sałatka gyros inaczej
Fasolkę - ja użyłam mrożonej - dajemy na wrzątek i gotujemy ok 5min. Wodę do gotowania fasolki solimy do smaku. Pierś z kurczaka kroimy na kwadraciki. Doprawiamy przyprawą gyros i smażymy na maśle. Po kilku chwilach podlewamy wodą.
Sałatę lodową kroimy na kawałki i rozkładamy na talerze. Cebulę czerwoną kroimy w piórka. Pomidora kroimy na ósemki, koktajlowe pomidorki kroimy na pół. Ogórka zielonego kroimy na plasterki. Na sałatę dajemy odcedzoną zimna fasolkę.
Dookoła układamy pomidory i ogórka. Na wierzch dajemy podsmażone mięso wraz z sosem jaki powstał podczas smażenia. Ozdabiamy piórkami cebuli. Solimy do smaku i kropimy oliwą.
Sałatę lodową kroimy na kawałki i rozkładamy na talerze. Cebulę czerwoną kroimy w piórka. Pomidora kroimy na ósemki, koktajlowe pomidorki kroimy na pół. Ogórka zielonego kroimy na plasterki. Na sałatę dajemy odcedzoną zimna fasolkę.
Dookoła układamy pomidory i ogórka. Na wierzch dajemy podsmażone mięso wraz z sosem jaki powstał podczas smażenia. Ozdabiamy piórkami cebuli. Solimy do smaku i kropimy oliwą.