Sposób przygotowania:
Sałatka gyros na ostro
Piersi oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Doprawić przyprawą do gyrosa papryką i wymieszać. Włożyć na pół godziny do lodówki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu. Ostudzić.
Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki i pomidory pokroić w kostkę. Kapustę pekińską poszatkować i wymieszać z majonezem.
Ketchup wymieszać z sosem gyros-kebab. Szczypiorek drobno pokroić.Układać w szklanej misce warstwami: kurczak, ketchup z sosem, ogórki, kukurydza, pomidory, kapusta pekińska.
Przykryć folią spożywczą i włożyć na 2-3 godziny do lodówki by sałatka się przegryzła.
Po wyjęciu na wierzchu udekorować i posypać szczypiorkiem.
Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki i pomidory pokroić w kostkę. Kapustę pekińską poszatkować i wymieszać z majonezem.
Ketchup wymieszać z sosem gyros-kebab. Szczypiorek drobno pokroić.Układać w szklanej misce warstwami: kurczak, ketchup z sosem, ogórki, kukurydza, pomidory, kapusta pekińska.
Przykryć folią spożywczą i włożyć na 2-3 godziny do lodówki by sałatka się przegryzła.
Po wyjęciu na wierzchu udekorować i posypać szczypiorkiem.
gosiapiotrek23
Czekoladka 2