Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczykiem
Sposób przygotowania sałatki.
1. Tuńczyka odsączmy dokładnie z oleju
2. Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu i ostudzeniu obieramy je i oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do nich sól i pieprzu do smaku.
3. To samo robimy z białkami.
4. Cebule obieramy kroimy w drobną kosteczkę.
5. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
6. Do salaterki wkładamy połowę białek. Na białka dajemy połowę startego sera. Na ser nakładamy odsączonego tuńczyka (1 puszka). Na tuńczyka dajemy warstwę majonezu, a na majonez połowę pokrojonej cebulki. Czynności powtórzyć. Wierzch posypać startym serem wymieszanym ze startymi żółtkami.
1. Tuńczyka odsączmy dokładnie z oleju
2. Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu i ostudzeniu obieramy je i oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do nich sól i pieprzu do smaku.
3. To samo robimy z białkami.
4. Cebule obieramy kroimy w drobną kosteczkę.
5. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
6. Do salaterki wkładamy połowę białek. Na białka dajemy połowę startego sera. Na ser nakładamy odsączonego tuńczyka (1 puszka). Na tuńczyka dajemy warstwę majonezu, a na majonez połowę pokrojonej cebulki. Czynności powtórzyć. Wierzch posypać startym serem wymieszanym ze startymi żółtkami.
gusia1000