Sposób przygotowania:
Sałatka gyros Bogusi
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą gyros, dodajemy niewielką ilość oleju i dokładnie mieszamy, wstawiamy na godzinę do lodówki. Obsmażamy na oleju złoty kolor, odstawiamy do ostudzenia. Kukurydzę odsączamy z zalewy,odkładamy trochę do posypania wierzchu, kapustę pekińską drobno kroimy,cebulę i ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę.
W większej salaterce układamy połowę obsmażonego mięsa,na to układamy połowę kukurydzy,polewamy ketchupem.Układamy połowę cebuli,ogórków,smarujemy majonezem i układamy warstwę kapusty pekińskiej. Pozostałe składniki układamy w tej samej kolejności.
Wierzch posypujemy odłożoną kukurydzą.
W większej salaterce układamy połowę obsmażonego mięsa,na to układamy połowę kukurydzy,polewamy ketchupem.Układamy połowę cebuli,ogórków,smarujemy majonezem i układamy warstwę kapusty pekińskiej. Pozostałe składniki układamy w tej samej kolejności.
Wierzch posypujemy odłożoną kukurydzą.