Sposób przygotowania:
Gyros z sosem czosnkowym
Pierś myjemy,osuszamy na ręczniku kuchennym,kroimy w dość drobną kosteczkę oprószamy przyprawą do gyrosa i szczyptą soli,wlewamy olej ryżowy,mieszamy wszystko razem na dużej patelni,odstawiamy mięso na 30 minut aby składniki się przegryzły,po czym smażymy na patelni aż mięso będzie miękkie.Odstawiamy do wystudzenia. Pozostałe składniki myjemy-kapustę siekamy drobno nożem z papryki wydrążamy nasiona i kroimy w kostkę tak samo postępujemy z porem i ogórkami. Kukurydzę osączyć z zalewy.Majonez połączy z sosem czosnkowym,wymieszać. Sałatkę układamy w salaterce warstwami-kapusta -mięso-papryka -por sos czosnkowy-ogórki-kapusta -mięso-znów reszta tak żeby znów kapusta przykryła całą sałatkę.Dekorujemy ketchupem.Podajemy.
joana30
2milutka
chyba każdy ją lubi..:)