Sposób przygotowania:
Sałatka gyros po mojemu
Filety myjemy, kroimy w drobną kostkę i obficie posypujemy przyprawą do gyrosa. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i wrzucamy na niego kurczaka, smażymy ok 10 minut. W tym czasie obieramy ogórka i pomidory, kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miski. Kukurydzę odsączamy z zalewy i dorzucamy do ogórków z pomidorami. Z kapusty pekińskiej odcinamy głąby, a liście drobno siekamy. Dorzucamy do miski z resztą składników sałatki. Następnie dorzucamy usmażone piersi.SOS: do miseczki wyciskamy obrany czosnek. Dorzucamy śmietanę i majonez. Mieszamy. Doprawiamy oregano, solą i pieprzem, Dokładnie mieszamy.Gotowy sos czosnkowy przekładamy do miski z sałatką. Całość dokładnie mieszamy. Wierzch możemy posypać prażoną cebulką.