Sposób przygotowania:
Sałatka GYROS po mojemu
Sałatkę układamy warstwami. Zaczynamy od pokrojenia w kostkę piersi z kurczaka, obsmażamy w przyprawie do gyrosa. Na dno miski dodajemy podzieloną na 3 części mięso, następnie kroimy cebulę w prążki i dodajemy całość na dno miski. Wsypujemy troche kukurydzy z puszki. Zaczynamy kroić kapustę piekińską. Zanim dodamy ją do miski należy zrobić sos: majonez + ketchup. Dodajemy go na mięsko z cebulą i , z kukurydzą. Tak mniej więcej 2 duże łyżki. Następnie wrzucamy połówkę pokrojonej kapusty piekińskiej w cieńsze kawałeczki. Kroimy pół papryki czerwonej i 3 ogórki kiszone w kostkę, dajemy następnie znowu sos ( mniej więcej 3 łyżki) , dodajemy 2 porcję mięska. Przykrywamy to wszystko drugą częścią pokrojonej kapusty piekińskiej. Przykrywamy ją resztą sosu ( około 5-6 dużych łyżek), kroimy połówkę papryki czerwonej, 3 ogórki kiszone , dodajemy resztę kukurydzy, i ostatnią porcję mięska. Mieszamy delikatnie łyżką , by na samej górze było kolorowo.