palmusia19

palmusia19

Kuchcik
[Przepisów: 14]

Sałatka GYROS po mojemu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis jest łatwiutki, wystarczy wszystko starannie, dokładnie pokroić. Sos wymieszać, Ładnie poukładać warstwami i smacznego.

Sałatka GYROS po mojemu         Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka GYROS po mojemu

 

  • puszka kukurydzy,
  • 1 papryka czerwona,
  • 6 dużych ogórków kiszonych,
  • pół cebuli,
  • przyprawa do Gyrosa/ Kebab
  • 1 kapusta piekińska ( trochę większa)
  • średni słoik majonezu ,
  • 1 ketchup,
  • 2 piersi z kurczaka,

Sposób przygotowania:

Sałatka GYROS po mojemu
Sałatkę układamy warstwami. Zaczynamy od pokrojenia w kostkę piersi z kurczaka, obsmażamy w przyprawie do gyrosa. Na dno miski dodajemy podzieloną na 3 części mięso, następnie kroimy cebulę w prążki i dodajemy całość na dno miski. Wsypujemy troche kukurydzy z puszki. Zaczynamy kroić kapustę piekińską. Zanim dodamy ją do miski należy zrobić sos: majonez + ketchup. Dodajemy go na mięsko z cebulą i , z kukurydzą. Tak mniej więcej 2 duże łyżki. Następnie wrzucamy połówkę pokrojonej kapusty piekińskiej w cieńsze kawałeczki. Kroimy pół papryki czerwonej i 3 ogórki kiszone w kostkę, dajemy następnie znowu sos ( mniej więcej 3 łyżki) , dodajemy 2 porcję mięska. Przykrywamy to wszystko drugą częścią pokrojonej kapusty piekińskiej. Przykrywamy ją resztą sosu ( około 5-6 dużych łyżek), kroimy połówkę papryki czerwonej, 3 ogórki kiszone , dodajemy resztę kukurydzy, i ostatnią porcję mięska. Mieszamy delikatnie łyżką , by na samej górze było kolorowo.
Sałatka GYROS po mojemu
Przesmażenie mięsa, i pokrojenie w prążki cebuli
Sałatka GYROS po mojemu
Jak powinno wyglądać danie w trakcie robienia.
Sałatka GYROS po mojemu
Efekt, po dodaniu sosu, by surówka/sałatka była kolorowa.