Sposób przygotowania:
Sałatka gyros Tomka
Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka i cebulę pokroić w kostkę, oprószyć oregano, curry, papryką, kminem, solą, pieprzem i olejem, wymieszać i zostawić na 2 godziny. Ogórki i pomidory pokroić w kostkę. Kapustę pekińską poszatkować i posolić na 1 godzinę przed podaniem. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Piersi z kurczaka z cebulą usmażyć na złoto. W naczyniu połowę składników ułożyć warstwami, najpierw piersi z kurczaka polać majonezem, na to ogórki, pomidory, kukurydzę i polać keczupem. Zasypać kapustą pekińską. Powtórzyć czynność jeszcze raz. :-)
![Sałatka gyros Tomka Sałatka gyros Tomka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-gyros-tomka-337403.jpg)
![Sałatka gyros Tomka Sałatka gyros Tomka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-gyros-tomka-337404.jpg)
![Sałatka gyros Tomka Sałatka gyros Tomka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-gyros-tomka-337405.jpg)
![Sałatka gyros Tomka Sałatka gyros Tomka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-gyros-tomka-337406.jpg)
agnes31