Sposób przygotowania:
Sałatka gyros z sosem czosnkowym
Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na 30 minut do lodówki po czym podsmażamy an złoty kolor, przekładamy do szklanej miski, posypujemy pokrojową w kosteczkę cebulą, przykrywamy np pokrywką i odstawiamy na 10 minut *(cebulę wsypujemy na gorącego kurczaka) w tym czasie kroimy w kosteczkę ogórki i przygotowujemy sos - do miseczki przekładamy majonez około 5-6 łyżek, dodajemy czosnek granulowany, sól i koperek dokładnie mieszamy, Na warstwę cebuli nakładamy ketchup, następnie ogórki oraz kukurydzę, całość przekładamy sosem czosnkowym i polewamy ketchupem, całość przykrywamy poszatkowaną kapustą pekińską - sałatkę możemy spokojnie schłodzi i podać nawet po kilku godzinach.