Sposób przygotowania:
Sałatka obiadowa z sosem czosnkowym
Rzodkiewki i szczypiorek dobrze wypłukać.
Ogórki małosolne i rzodkiewki przekroić wzdłuż, a następnie posiekać na plasterki. Szczypiorek poszatkować. Liście sałaty porwać na strzępki. Wszystkie składniki wrzucić do jednego naczynia. Dodać śmietanę, sos czosnkowy i doprawić solą, pieprzem i – opcjonalnie – cukrem pudrem. Całość dokładnie wymieszać.
Podawać jako sałatka do obiadu bądź przekąska.
Ogórki małosolne i rzodkiewki przekroić wzdłuż, a następnie posiekać na plasterki. Szczypiorek poszatkować. Liście sałaty porwać na strzępki. Wszystkie składniki wrzucić do jednego naczynia. Dodać śmietanę, sos czosnkowy i doprawić solą, pieprzem i – opcjonalnie – cukrem pudrem. Całość dokładnie wymieszać.
Podawać jako sałatka do obiadu bądź przekąska.
biedroneczki
mocsłodkości