Sposób przygotowania:
Sałatka hawajska
Kurczaka dokładnie oczyszczamy, kroimy w grubą kostkę i posypujemy przyprawą do sałatek. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy około 5-6 minut, następnie wykładamy na ręcznik papierowy. Gdy mięso przestygnie, kroimy je na mniejsze kawałki.
Ananasy kroimy w kostkę. Kapustę pekińską oczyszczamy i szatkujemy, cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy wszystkie składniki.
Robimy sos z majonezu i przecieru pomidorowego, dodajemy do sałatki. Przyprawiamy do smaku i mieszamy.
Ananasy kroimy w kostkę. Kapustę pekińską oczyszczamy i szatkujemy, cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy wszystkie składniki.
Robimy sos z majonezu i przecieru pomidorowego, dodajemy do sałatki. Przyprawiamy do smaku i mieszamy.