Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem i ryżem
Mięso z kurczaka dokładnie oczyszczamy i kroimy w grubą kostkę. Posypujemy przyprawą do kurczaka, a następnie wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy około 5 minut. Zdejmujemy na ręcznik papierowy.
Czerwona paprykę oraz ogórki kroimy w kostkę. Oliwki kroimy na połówki. Ryż wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy al dente.
Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy odsączoną kukurydzę. Dodajemy pieprz, sól oraz majonez.
Mieszamy.
Czerwona paprykę oraz ogórki kroimy w kostkę. Oliwki kroimy na połówki. Ryż wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy al dente.
Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy odsączoną kukurydzę. Dodajemy pieprz, sól oraz majonez.
Mieszamy.