misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Sałatka jajeczna I

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Święta jajeczne , jajka konieczne ,na twardo gotowane i faszerowane...

Sałatka jajeczna I

Składniki:

Sałatka jajeczna I

 

  • 4 jajka gotowane na twardo,
  • mała puszka tuńczyk w sosie własnym,
  • 1 cebula czerwona,
  • 1 łyżka majonez tradycyjny,
  • sól do smaku,
  • pieprz czarny mielony Prymat,
  • zielenina

Sposób przygotowania:

Sałatka jajeczna I
Ugotowane jajka przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy delikatnie żółtka. Tuńczyka odcedzamyi rozcieramy lub miksujemy razem z żółtkami i cebulą okrojoną.W miarę potrzeby dodajemy majonez,aby masa była pulchna . Napełniamy nią połówki jajek i dekorujemy.