Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2823]

Sałatka z czerwoną fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Sałatka z fasolką, jajkami i kabanosami to sycący i bardzo smaczny dodatek do pieczywa. Polecam taką wersję.

Sałatka z czerwoną fasolką

Składniki:

Sałatka z czerwoną fasolką

 

  • 10 dag fasolki czerwonej
  • 3 jajka
  • 2 ogórki kiszone
  • 0,5 cebuli
  • 0,3 szkl pieczarek marynowanych
  • 2-3 kabanosy wieprzowe
  • 2 łyżki majonezu light
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwoną fasolką

ETAP 1:

Sałatka z czerwoną fasolką
Ugotowaną fasolkę połączyć z ogórkami i jajkami.

Fasolkę namoczyć na kilka godzin a najlepiej na noc, następnie ugotować, osączyć, ostudzić.
Jajka ugotowane na twardo obrać i razem z ogórkami pokroić w kostkę.

ETAP 2:

Sałatka z czerwoną fasolką
Do miski fasolą dodać pokrojone pieczarki i cebulę.

Cebulę drobno posiekać, pieczarki osączyć i pokroić.

ETAP 3:

Sałatka z czerwoną fasolką
Pokrojone kabanosy połączyć z resztą składników.

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać pokrojone kabanosy.

ETAP 4:

Sałatka z czerwoną fasolką
Do sałatki dodać majonez i przyprawy, wymieszać.

Połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Sałatkę odłożyć na pół godziny. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.