Sposób przygotowania:
Sałatka ze szpinakiem baby i jajkiem
Liście szpinaku myjemy i osuszamy. Układamy w miseczkach.
Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i kroimy na ćwiartki.
Pomidorki koktajlowe myjemy osuszamy i kroimy na pół. Gruszkę dobrze myjemy nie obieramy. Usuwamy gniazdo nasienne.
Gruszkę kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy z sobą .
Solimy do smaku. kropimy olejem lnianym.
Podajemy.
Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i kroimy na ćwiartki.
Pomidorki koktajlowe myjemy osuszamy i kroimy na pół. Gruszkę dobrze myjemy nie obieramy. Usuwamy gniazdo nasienne.
Gruszkę kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy z sobą .
Solimy do smaku. kropimy olejem lnianym.
Podajemy.
Magdalena88