Sposób przygotowania:
Sałatka koktajlowa
Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
Jaja ugotować na twardo i pozostawić, aby przestygły.
Następnie zimne jaja, ser, szynkę i paprykę pokroić w małą kostkę.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Majonez wymieszać z jogurtem.
Wszystkie pokrojone składniki połączyć z makaronem i kukurydzą, dodać por, szczypior, sos majonezowo-jogurtowy, przyprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.
Jaja ugotować na twardo i pozostawić, aby przestygły.
Następnie zimne jaja, ser, szynkę i paprykę pokroić w małą kostkę.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Majonez wymieszać z jogurtem.
Wszystkie pokrojone składniki połączyć z makaronem i kukurydzą, dodać por, szczypior, sos majonezowo-jogurtowy, przyprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.