Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją z opakowania, przecedzamy go i odstawiamy do ostygnięcia.
Warzywa myjemy i osuszamy. Kabanosa kroimy w plasterki a cebulę w piórka.
Paprykę kroimy w paseczki a ogórki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy na nim liście botwinki a następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Botwinkę układamy na talerzu, na niej układamy makaron, paprykę, cebulkę, kabanosa, plastry ogórka i kukurydzę.
Sok z cytryny mieszamy z olejem i odrobiną soli oraz pieprzu. Polewamy sałatkę.
Warzywa myjemy i osuszamy. Kabanosa kroimy w plasterki a cebulę w piórka.
Paprykę kroimy w paseczki a ogórki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy na nim liście botwinki a następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Botwinkę układamy na talerzu, na niej układamy makaron, paprykę, cebulkę, kabanosa, plastry ogórka i kukurydzę.
Sok z cytryny mieszamy z olejem i odrobiną soli oraz pieprzu. Polewamy sałatkę.