Sposób przygotowania:
Caprese z bobem
Bób gotujemy we wrzątku z dodatkiem łyżki soli i łyżeczki cukru przez około 5-6 minut. Odcedzamy, zahartowujemy zimna wodą i obieramy z szarej łupinki (lub wg. gustu zostawiamy).
Przygotowujemy winegret. W małym słoiczku umieszczamy oliwę z oliwek, ocet winny, miód, maggi oraz sól i świeżo mielony czarny pieprz. Zakręcamy słoiczek i intensywnie wstrząsamy.
Pomidory i mozzarellę kroimy w duża kostkę (lub plasterki) i przekładamy do miseczki. Dodajemy listki bazylii i ugotowany bób. Całość polewamy winegretem i delikatnie mieszamy. Serwujemy z grzanką z ciemnego chleba.
Przygotowujemy winegret. W małym słoiczku umieszczamy oliwę z oliwek, ocet winny, miód, maggi oraz sól i świeżo mielony czarny pieprz. Zakręcamy słoiczek i intensywnie wstrząsamy.
Pomidory i mozzarellę kroimy w duża kostkę (lub plasterki) i przekładamy do miseczki. Dodajemy listki bazylii i ugotowany bób. Całość polewamy winegretem i delikatnie mieszamy. Serwujemy z grzanką z ciemnego chleba.