Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z tuńczykiem i jajkiem
Makaron przełożyć do miski, najlepiej szklanej. Tuńczyka odsączyć z nadmiernej ilości oleju, dodać do makaronu. Cebulę czerwoną oraz cebulki wiosenne wraz ze szczypiorkami posiekać dość drobno i dodać do makaronu. Dodać majonez. wymieszać. Potem dosypać migdały , parmezan i całość jeszcze raz wymieszać wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i posiekaną kolendrą. W rondelku zagotować wodę, do gotującej się wlać ocet. Do miseczki wbijać po jednym jajku i każde jajko przekładać delikatnie do gotującej się wody. Gdy jajko się zetnie wtedy wyciągnąć łyżką cedzakową i osuszyć na papierowym ręczniku. Na talerzyk nałożyć sałatkę makaronowa, a na sałatce położyć jajko :) Smacznego :)