Gobusiaa

Gobusiaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 15]

Sałatka z wątróbką w boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • KALORIE: 497
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetne połączenie wątróbki z wędzonym boczkiem podane z sałatą, owocami i lekkim dressingiem. Nie tylko dla amatorów podrobów.

Sałatka z wątróbką w boczku

Składniki:

Sałatka z wątróbką w boczku

Produkty

  • 150 g wątróbki drobiowe
  • 100 g wędzonego boczku
  • 0,5 opakowania mix sałat
  • 1/3 czerwonej cebuli
  • 1/3 pomarańcza
  • 4 plastry gruszki
  • Garść granat

Sos

Sposób przygotowania:

Sałatka z wątróbką w boczku

Przygotowanie wątróbki

Sałatka z wątróbką w boczku
Wątróbkę można też upiec w piecu z funkcją grilla w temperaturze 180 stopni. Do zrumienienia.

Wątróbkę umyć, osuszyć i oczyścić z błonek. Następnie owinąć w boczek wędzony. Smażyć na rozgrzanym oleju, do zrumienienia boczku

Sos

Wszystkie składniki sosu wymieszać razem i doprawić solą do smaku.

Podanie

Sałatę rozłożyć na talerzu. Pomarańcze pokroić w plasterki, starając się usunąć białe błonki. Gruszkę pokroić w plastry i natrzeć sokiem z cytryny, by nie czerniała. Owoce ułożyć na sałacie, dodać cebulkę pokrojoną w piórka. Ułożyć na sałacie przygotowaną wątróbkę i polać wszystko dressingiem.