Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z tuńczykiem i rzodkiewką
Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu studzimy.
Kukurydzę odsączamy na sitku.
Serek odsączamy z zalewy kroimy w kostkę.
Tuńczyka też odsączamy z oleju na sitku.
Cebulę czerwoną kroimy w kostkę.
Rzodkiewki myjemy dokładnie nie obieramy ze skórki tylko kroimy w kostkę.
Szczypiorek kroimy drobno.
Paprykę czerwoną kroimy w kostkę ja dałam do sałatki mrożoną.
Do miski przekładamy zimny makaron dodajemy kukurydzę, pokrojoną cebulę, rzodkiewkę, serek, szczypiorek i paprykę.
Dodajemy paprykę i tuńczyka doprawiamy solą ,pieprzem i dodajemy majonez mieszamy składniki sałatki.
Sałatkę dekorujemy dowolnie odstawiamy aby smaki się przegryzły.
POLECAM!!!
Kukurydzę odsączamy na sitku.
Serek odsączamy z zalewy kroimy w kostkę.
Tuńczyka też odsączamy z oleju na sitku.
Cebulę czerwoną kroimy w kostkę.
Rzodkiewki myjemy dokładnie nie obieramy ze skórki tylko kroimy w kostkę.
Szczypiorek kroimy drobno.
Paprykę czerwoną kroimy w kostkę ja dałam do sałatki mrożoną.
Do miski przekładamy zimny makaron dodajemy kukurydzę, pokrojoną cebulę, rzodkiewkę, serek, szczypiorek i paprykę.
Dodajemy paprykę i tuńczyka doprawiamy solą ,pieprzem i dodajemy majonez mieszamy składniki sałatki.
Sałatkę dekorujemy dowolnie odstawiamy aby smaki się przegryzły.
POLECAM!!!
gusia1000