Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z serem pleśniowym
1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta.
2. Dynie kroimy w kostkę i smażymy na maśle, doprawiając solą i pieprzem. Szpinak płuczemy, suszymy i rozrywamy na mniejsze kawałki. Pestki dyni podsmażamy na patelni, a następnie studzimy.
3. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki i mieszamy ze szpinakiem, serem – rozdrobnionym na mniejsze kawałki, podsmażonymi pestkami, dynią, a także posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowane składniki dodajemy do makaronu oraz doprawiamy solą i pieprzem.
Przepis z Lubella.pl
2. Dynie kroimy w kostkę i smażymy na maśle, doprawiając solą i pieprzem. Szpinak płuczemy, suszymy i rozrywamy na mniejsze kawałki. Pestki dyni podsmażamy na patelni, a następnie studzimy.
3. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki i mieszamy ze szpinakiem, serem – rozdrobnionym na mniejsze kawałki, podsmażonymi pestkami, dynią, a także posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowane składniki dodajemy do makaronu oraz doprawiamy solą i pieprzem.
Przepis z Lubella.pl