Sposób przygotowania:
sałatka na kolację
Najlepiej smakuje jako samodzielne danie.
Makaron wrzucamy do wrzącej wody bez dodatku soli i gotujemy na miękko,nie al dente, odcedzamy i wsypujemy do misy. Paprykę kroimy w drobną kostkę,dodajemy.Tuńczyka wsypujemy wraz z olejem, dodajemy odcedzoną kukurydzę.Doprawiamy majonezem-może być go mniej niż cztery łyżki,ponieważ olej z tuńczyka zrobi sos,ale jeśli ktoś w innych sałatkach preferuje większą ilość majonezu, w tej również się to sprawdzi.
Makaron wrzucamy do wrzącej wody bez dodatku soli i gotujemy na miękko,nie al dente, odcedzamy i wsypujemy do misy. Paprykę kroimy w drobną kostkę,dodajemy.Tuńczyka wsypujemy wraz z olejem, dodajemy odcedzoną kukurydzę.Doprawiamy majonezem-może być go mniej niż cztery łyżki,ponieważ olej z tuńczyka zrobi sos,ale jeśli ktoś w innych sałatkach preferuje większą ilość majonezu, w tej również się to sprawdzi.