Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Sałatka obiadowa z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Sałatka ta świetnie smakuje podana do obiadu, ale może być tez lekką kolacją. polecam serdecznie.. :)

Sałatka obiadowa z fasolką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka obiadowa z fasolką

 

  • 250 g fasoli szparagowej
  • 5 cm białej części pora
  • 0,5 czerwonej papryki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki kukurydzy
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • Sól ziołowa morska do smaku
  • Pieprz biały do smaku

 

Sposób przygotowania:

Sałatka obiadowa z fasolką
Fasolę wrzucić na wrzątek i gotować 10 minut (można użyć mrożonej i wtedy należy gotować krócej), odcedzić i wystudzić. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kosteczkę. Pora oczyścić i drobno posiekać. W misce wymieszać majonez z jogurtem, doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać. Dodać paprykę i pora, wrzucić posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Dodać kukurydze dokładnie osączoną z zalewy i wymieszać. Na koniec wsypać osączoną i wystudzoną fasolę. Wymieszać i podawać.
Sałatka obiadowa z fasolką
Fasolę wrzucić na wrzątek i gotować 10 minut (można użyć mrożonej i wtedy należy gotować krócej), odcedzić i wystudzić. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kosteczkę. Pora oczyścić i drobno posiekać.
Sałatka obiadowa z fasolką
W misce wymieszać majonez z jogurtem, doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać. Dodać paprykę i pora, wrzucić posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.
Sałatka obiadowa z fasolką
Dodać kukurydze dokładnie osączoną z zalewy i wymieszać.
Sałatka obiadowa z fasolką
Na koniec wsypać osączoną i wystudzoną fasolę. Wymieszać i podawać.

Tagi:

fasolka