Sposób przygotowania:
Sałatka kebab z czerwoną kapustą
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą kebab-gyros, usmażyć na oleju.
Kapustę czerwoną poszatkować, posypać solą, polać łyżeczką octu, odstawić na godzinę. Tak samo postąpić z kapustą pekińską.
Ogórka pokroić w półplasterki, pomidora w kosteczkę, paprykę i cebulę również w kostkę.
Do miski przełożyć obie kapusty, kurczaka i warzywa, dodać majonez, jogurt i przyprawy. Wszystko wymieszać do połączenia się składników.
Kapustę czerwoną poszatkować, posypać solą, polać łyżeczką octu, odstawić na godzinę. Tak samo postąpić z kapustą pekińską.
Ogórka pokroić w półplasterki, pomidora w kosteczkę, paprykę i cebulę również w kostkę.
Do miski przełożyć obie kapusty, kurczaka i warzywa, dodać majonez, jogurt i przyprawy. Wszystko wymieszać do połączenia się składników.