Beata1835

Beata1835

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Sałatka ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Połącz wszystkie składniki , włóż do słoi i pasteryzuj

Sałatka ogórkowa

Składniki:

Sałatka ogórkowa

 

  • 2,5 kg świeżych ogórków w plastrach
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka oleju
  • 1 garść soli
  • 1 pęczek zielonego posiekanego koperku
  • 0,5 kg cebuli pokrojonej w plastry i sparzonej do miękkości
  • pieprz czarny i ziołowy do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka ogórkowa
Ogórki pokrój w plasterki.
Pokrój cebulę w plastry i sparz do miękkości.
Połącz wszystkie składniki.
Dopraw pieprzem do smaku.
Po włożeniu do słoi pasteryzuj.

Tagi:

ogórki