Sposób przygotowania:
Sałatka orzeźwiająca
Najpierw robimy sos, najlepiej zrobić go w słoiczku.
Wymieszać sok z cytryny, cukier, sól i oliwę. Opcjonalnie można dodać odrobinę suszonego tymianku.
Opłukane i osuszone liście rukoli porwij na mniejsze kawałki.
Umyte jabłko i ogórki pokrój w drobną kostkę.
Lekko posiekaj miętę i szczypiorek.
Wystarczy tylko wymieszać wszystkie składniki i na 5 minut przed podaniem polać sosem.
Wymieszać sok z cytryny, cukier, sól i oliwę. Opcjonalnie można dodać odrobinę suszonego tymianku.
Opłukane i osuszone liście rukoli porwij na mniejsze kawałki.
Umyte jabłko i ogórki pokrój w drobną kostkę.
Lekko posiekaj miętę i szczypiorek.
Wystarczy tylko wymieszać wszystkie składniki i na 5 minut przed podaniem polać sosem.
ewaeu