Sposób przygotowania:
Sałatka w paski
Warzywa myjemy i osuszamy. Mozzarellę odsączamy z zalewy. Sałatę rwiemy dłońmi wprost na talerz. Rzodkiewki kroimy w plasterki i układamy na sałacie w kształcie paska (jak na zdjęciu).
Mozzarellę układamy obok rzodkiewek. Ogórek kroimy w plasterki i układamy obok sera.
Pomidorki przekrajamy na pół i układamy obok ogórka. Sos: miętę myjemy, osuszamy i drobno kroimy a następnie przekładamy do miseczki.
Do mięty dodajemy pozostałe składniki sosu i mieszamy razem. Sałatkę polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem.
Mozzarellę układamy obok rzodkiewek. Ogórek kroimy w plasterki i układamy obok sera.
Pomidorki przekrajamy na pół i układamy obok ogórka. Sos: miętę myjemy, osuszamy i drobno kroimy a następnie przekładamy do miseczki.
Do mięty dodajemy pozostałe składniki sosu i mieszamy razem. Sałatkę polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem.