Sposób przygotowania:
Sałatka z roszponki z pomidorami, serem i ziarnami
Roszponkę dokładnie przebieramy, myjemy i osuszamy. Przekładamy do naczynia.
Umytego pomidora kroimy w ósemki i układamy na roszponce.
Biały ser kroimy w kostkę lub kruszymy na mniejsze kawałki i dodajemy do reszty składników.
Olej mieszamy z sokiem z cytryny, miodem i solą. Polewamy sałatkę.
Pestki z dyni i ziarna słonecznika prażymy chwilę na suchej patelni i posypujemy całą sałatkę.
Umytego pomidora kroimy w ósemki i układamy na roszponce.
Biały ser kroimy w kostkę lub kruszymy na mniejsze kawałki i dodajemy do reszty składników.
Olej mieszamy z sokiem z cytryny, miodem i solą. Polewamy sałatkę.
Pestki z dyni i ziarna słonecznika prażymy chwilę na suchej patelni i posypujemy całą sałatkę.