Sposób przygotowania:
Sałatka owocowa 2
Rodzynki sparzyć w gorącej wodzie i potrzymać je w tej wodzie przez około 20 minut. Jabłka umyć, obrać i przekroić, aby wyciąć środek z pestkami, a następnie pokroić w kostkę Te same czynności wykonać z gruszką. Brzoskwinię odcedzić z syropu i również pokroić w kostkę. Mandarynki dokładnie umyć i podzielić na mniejsze części i jeszcze przekroić na pół. wszystkie owoce wymieszać razem i pokropić sokiem wyciśniętym z połówki cytryny. Orzechy laskowe drobno posiekać i dodać do sałatki. Dodać również sparzone i odcedzone rodzynki. Całość doprawić do smaku według własnego uznania solą oraz cukrem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać razem. Skończoną sałatkę dać na 1 godzinę do lodówki, ponieważ schłodzona smakuje najlepiej. Smacznego!