Sposób przygotowania:
Sałatka paprykowa
Papryki czerwone słodkie oczyścić z pestek, miąższu, opłukać, pokroić w drobną kostkę do większej miski, wsypać sól, dobrze wymieszać i zostawić na 30-40 minut na blacie kuchennym z dwa razy wymieszać - później już nie soli się sałatki.
Paprykę wylać na durszlak aby odciekła solanka, papryka jest miękka i dobrze smakuje w sałatce.
Cebulę obrać i drobno pokroić do miski, wsypać cukier, pieprz mielony, wlać olej i oliwę, ocet winny i dobrze wymieszać do rozpuszczenia cukru.
Wsypać paprykę z durszlaka, posiekany koperek, wymieszać, porcję sałatki nałożyć do słoika 0,5 litra, zakręcić i jest gotowa sałatka na wynos na lunch do pracy męża.
Paprykę wylać na durszlak aby odciekła solanka, papryka jest miękka i dobrze smakuje w sałatce.
Cebulę obrać i drobno pokroić do miski, wsypać cukier, pieprz mielony, wlać olej i oliwę, ocet winny i dobrze wymieszać do rozpuszczenia cukru.
Wsypać paprykę z durszlaka, posiekany koperek, wymieszać, porcję sałatki nałożyć do słoika 0,5 litra, zakręcić i jest gotowa sałatka na wynos na lunch do pracy męża.