Sposób przygotowania:
Racuchy z ciecierzycy z suszonymi pomidoramiSuszone pomidory:
Suszone pomidory należy pokroić na mniejsze kawałeczki.
Ciecierzyca:
Ciecierzycę należy zblendować - najlepiej na gładkie puree, ale jeżeli pojawią się kawałeczki to nic się nie stanie.
Masa:
Zblendowaną ciecierzycę połączyć z mąką, mlekiem, sodą oraz żółtkiem i następnie do masy wmieszać ubitą na sztywno pianę z białka.
Na końcu wmieszać suszone pomidory.
Całość doprawić według własnego smaku.
Smażenie:
Placki smażyć na odrobinie rozgrzanego tłuszczu z obu stron.
(1 łyżka stołowa = 1 placek.)
Podanie:
Placki najlepiej smakują na ciepło.
Można je podawać solo lub z ulubionymi dodatkami.
biedroneczki
Di bloguje
quote nick=biedroneczki]Nie jadłam jeszcze takich racuszków. Zapowiadają się wyśmienicie. [/quote]
ciasteczka
ciasteczka