Sposób przygotowania:
Sałatka paprykowo grapefruitowa
Przygotowanie:
Umytą paprykę nagrzewać w piekarniku aż do zmarszczenia się skórki,po ostygnięciu delikatnie ją obrać.Grapefruit umyć,obrać z grubej skóry.Ostrym nożem podzielić na księżyce.Sól,sok z cytryny,miód,zmiażdżone korzenie imbiru wymieszać z keczupem oraz majonezem.Połączyć z papryką,zalać sosem.Obsypać świeżą natką pietruszki.Chłodzić w misce w lodówce około 2 godzin.
Umytą paprykę nagrzewać w piekarniku aż do zmarszczenia się skórki,po ostygnięciu delikatnie ją obrać.Grapefruit umyć,obrać z grubej skóry.Ostrym nożem podzielić na księżyce.Sól,sok z cytryny,miód,zmiażdżone korzenie imbiru wymieszać z keczupem oraz majonezem.Połączyć z papryką,zalać sosem.Obsypać świeżą natką pietruszki.Chłodzić w misce w lodówce około 2 godzin.