szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Sałatka pomarańczowo-truskawkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

sałatka owocowa z truskawek i pomarańczy

Sałatka pomarańczowo-truskawkowa

Składniki:

Sałatka pomarańczowo-truskawkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka pomarańczowo-truskawkowa
Truskawki umyć, osuszyć i pokroić na plasterki. Pomarańcze wyszorować, obrać, podzielić na cząstki, oczyścić z białych błonek, po czym pokroić w kostkę. Plasterki truskawek delikatnie wymieszać z pomarańczami, skropić sokiem cytrynowym. Imbir obrać i zetrzeć na tarce, posypać nim sałatkę. Udekorować listkami świeżej mięty. Przed podaniem można delikatnie schłodzić. Truskawki moga być też zastąpione poziomkami.