Sposób przygotowania:
Sałatka ze szparagów, szpinaku i truskawek
1. Szparagi, szpinak, truskawki i pomidorki myjemy.
2. Szparagi kroimy w kawałeczki i smażymy na maśle z dodatkiem czosnku, około 3-5 minut. Doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem.
3. Przygotowujemy sos z oliwy z oliwek, musztardy, miodu oraz soku z cytryny.
4. Truskawki i pomidorki kroimy drobno.
5. Szpinak przekładamy na talerz dodajemy szparagi, pomidorki, truskawki oraz ser kozi i płatki z migdałów, które uprzednio możemy uprażyć na suchej patelni. Polewamy uprzedni przygotowanym sosem.
2. Szparagi kroimy w kawałeczki i smażymy na maśle z dodatkiem czosnku, około 3-5 minut. Doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem.
3. Przygotowujemy sos z oliwy z oliwek, musztardy, miodu oraz soku z cytryny.
4. Truskawki i pomidorki kroimy drobno.
5. Szpinak przekładamy na talerz dodajemy szparagi, pomidorki, truskawki oraz ser kozi i płatki z migdałów, które uprzednio możemy uprażyć na suchej patelni. Polewamy uprzedni przygotowanym sosem.
biedroneczki
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2