Sposób przygotowania:
Sałatka z buraków i pomarańczy
1. Buraki gotujemy do miękkości
2. Migdały parzymy na suchej patelni.
3. Przygotowujemy sos z łyżki soku pomarańczy, łyżki soku z cytryny, 2 łyżek oliwy z oliwek i łyżki miodu.
4. Układamy na dużym talerzu mix sałat, ugotowane i pokrojone w plastry buraki, pokrojone drobno cząstki pomarańczy, starty cieniutko wędzony ser oraz prażone migdały
5. Przed podaniem sałatki polewamy uprzednio przygotowanym sosem.
2. Migdały parzymy na suchej patelni.
3. Przygotowujemy sos z łyżki soku pomarańczy, łyżki soku z cytryny, 2 łyżek oliwy z oliwek i łyżki miodu.
4. Układamy na dużym talerzu mix sałat, ugotowane i pokrojone w plastry buraki, pokrojone drobno cząstki pomarańczy, starty cieniutko wędzony ser oraz prażone migdały
5. Przed podaniem sałatki polewamy uprzednio przygotowanym sosem.
biedroneczki
mocsłodkości