Venuska

Venuska

Kucharz
[Przepisów: 10]

Sałatka pomidorowo - czosnkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To najszybsza sałatka pod słońcem, sekret jej wspaniałego smaku tkwi w dojrzałych, słodkich pomidorach. Pysznie smakuje do mięs z grilla.

Sałatka pomidorowo - czosnkowa

Składniki:

Sałatka pomidorowo - czosnkowa

 

  • 50 dag makaronu w kształcie ziaren ryżu
  • 3 dojrzałe, mięsiste pomidory
  • pęczek koperku
  • 4 ząbki czosnku
  • majonez
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka pomidorowo - czosnkowa
1.Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, uważając, by był lekko surowy w środku. Studzimy, przekładamy do większej miski. 2.Czosnek drobno siekamy, podobnie koperek. Pomidory myjemy, kroimy w kostkę i wraz z czosnkiem i koperkiem dodajemy do makaronu. Doprawiamy do smaku sporą ilością soli i pieprzu. Dokładamy majonez, całość mieszamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, by smaki się połączyły.RADA: Często część majonezu zastępuję dobrym, gotowym sosem czosnkowym, który jeszcze bardziej uwypukla smak sałatki.

Tagi:

ryż makaron