Paczajka

Paczajka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jedna z moich sałatek na drugie śniadanie do pracy:)

Sałatka ryżowa z tuńczykiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

 

  • 1 torebka ryżu
  • 1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w sosie własnym
  • 0,5 puszki groszku
  • 1 mała cebulka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • papryka ostra w proszku
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu i pozostawiamy do ostygnięcia. Cebulkę kroimy w małą kosteczkę. Wrzucamy do miseczki razem ryż z tuńczykiem, groszkiem, małą cebulką pokrojoną w kosteczkę, natką pietruszki i majonezem. Doprawiamy szczyptą soli, pipeprzem w lości jakiej kto lubi i szczyptą papryki. Wrzucamy na minimum godzinę do lodówki - musi się przegryźć. U mnie stoi całą noc więc, problemu nie ma.
Sałatka ryżowa z tuńczykiem
Sałatka z bardzo, bardzo bliska. Widać wszystkie składniki.