pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

świetna sałatka na piątek, można ją szybko zmodyfikować do własnych potrzeb

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą

Składniki:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą

 

  • 1/2 szklanki ryż,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 puszka tuńczyk kawałki w oleju,
  • 4 jajka gotowane na twardo,
  • gomasio,
  • pieprz czarny mielony,
  • 5 sztuk oliwki zielone bez pestek,
  • 1 cebula biała,

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą
Ryż gotujemy w jednej szklance lekko osolonej wody. Tuńczyka odcedzamy z oleju, dodajemy kukurydzę, oliwki pokrojone w talarki, jajka i cebulę pokrojoną w kostkę. Wszystko mieszamy wspólnie z ryżem i majonezem. Przyprawiamy gomasio oraz pieprzem mielonym. Odstawiamy w chłodne miejsce. Podawać lekko schłodzone.