olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Sałatka ryżowo - warzywna z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawa propozycja na sałatkę z ryżem gotowanym z curry, a następnie połączonym z tuńczykiem oraz papryką.

Sałatka ryżowo - warzywna z tuńczykiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka ryżowo - warzywna z tuńczykiem

 

  • ½ puszki kukurydzy
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 papryka zielona
  • ½ szklanki ryżu
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 puszka tuńczyka

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowo - warzywna z tuńczykiem
Ryż gotuję z dodatkiem curry, następnie łączę go z połową majonezu i tuńczykiem. Całość przekładam następnie do miseczki. Paprykę zieloną pozbawiam gniazda nasiennego, drobno kroję i układam jako kolejną warstwę w miseczce. Na koniec kukurydzę odsączoną z zalewy układam jako trzecią warstwę i smaruję resztą majonezu. Sałatkę wstawiam na godzinę do lodówki.
Sałatka ryżowo - warzywna z tuńczykiem
Ryż gotuję z dodatkiem curry, następnie łączę go z połową majonezu i tuńczykiem.
Sałatka ryżowo - warzywna z tuńczykiem
Paprykę zieloną pozbawiam gniazda nasiennego, drobno kroję i układam jako kolejną warstwę w miseczce.

Tagi:

ryż