Sposób przygotowania:
Sałatka selerowo-szynkowa z pomidorem
Cebule obieramy z łupinek, kroimy w kosteczkę, skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. Selera myjemy i gotujemy w wodzie przez 5-7 minut(zależy czy ktoś woli chrupiący smak czy nie), kroimy go w słupki, i podobnie jak cebule skrapiamy oliwą i cytryną. Szynkę i jajka, kroimy w kosteczkę i łączymy z wcześniej przygotowanym selerem i cebulką.
Mieszamy wszystkie składniki sosu i polewamy sałatkę. Żeby dodać jeszcze ładniejszego wyglądu, możemy posypać świeżymi ziołami. Najlepiej smakuje schłodzona w lodówce.
Mieszamy wszystkie składniki sosu i polewamy sałatkę. Żeby dodać jeszcze ładniejszego wyglądu, możemy posypać świeżymi ziołami. Najlepiej smakuje schłodzona w lodówce.