Sposób przygotowania:
Sałatka serowo-warzywnaEtap 1

Ziemniaki umyć i przełożyć do garnka. Gotować w osolonej wodzie ok. 20 minut.
Ugotowane ziemniaki ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Etap 2

Żółty ser pokroić najpierw w plastry, potem w paski i w równą kostkę.
Etap 3

Kukurydzę otworzyć i osączyć na sitku z zalewy.
Etap 4

Pomidory umyć i pokroić na ćwiartki. Z każdej części wykroić gniazda nasienne, a następnie pomidory pokroić w kostkę.
Etap 5

Majonez połączyć z jogurtem naturalnym i dodać sok z połowy cytryny.
Następnie doprawić solą, pieprzem i mieloną chilli.
Szczypiorek posiekać, dodać do sosu i wymieszać.
Etap 6

Pokrojone ziemniaki, ser, pomidory i osączoną z zalewy kukurydzę mieszamy z przygotowanym sosem majonezowo-jogurtowym.
Potem schładzamy przez co najmniej godzinę w lodówce.