Sposób przygotowania:
Sałatka z ciecierzycy z serem i kiełbasą
Ugotowaną ciecierzycę osączyć i wystudzić, wrzucić do miski. Ser żółty pokroić w grube plasterki, a następnie w kostkę. Kiełbasę żywiecką obrać z osłonki, pokroić w plastry, a następnie w kostkę. Ogórka obrać, rzodkiewki umyć i odciąć ogonki, warzywa pokroić w kostkę.
Do ciecierzycy dodać majonez, musztardę i doprawić, wymieszać. Wsypać ser, kiełbasę i warzywa, ponownie wymieszać. Schłodzić. Na każdy talerz nałożyć garść roszponki, nałożyć sałatkę i posypać obficie szczypiorkiem.
Do ciecierzycy dodać majonez, musztardę i doprawić, wymieszać. Wsypać ser, kiełbasę i warzywa, ponownie wymieszać. Schłodzić. Na każdy talerz nałożyć garść roszponki, nałożyć sałatkę i posypać obficie szczypiorkiem.