Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa z kaszą bulgur i jabłkiem
Kaszę bulgur gotujemy w osolonej wodzie.
Śledzie moczymy przez 2 godziny w zimnej wodzie, a następnie kroimy je w grubą kostkę. Ugotowane na twardo jajko, paprykę, korniszony oraz jabłko również kroimy w kostkę. Cebulę siekamy.
Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy odsączoną z zalewy soczewicę, majonez oraz musztardę. Mieszamy, doprawiamy dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu
Śledzie moczymy przez 2 godziny w zimnej wodzie, a następnie kroimy je w grubą kostkę. Ugotowane na twardo jajko, paprykę, korniszony oraz jabłko również kroimy w kostkę. Cebulę siekamy.
Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy odsączoną z zalewy soczewicę, majonez oraz musztardę. Mieszamy, doprawiamy dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu
biedroneczki